ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Незабравим празник за 100-годишнината на ЛРС-Девин

 

На 13 септември голямата зала на ресторант „Орфей“ в Девин трудно побра ловците, събрали се за честването на 100-годишнината от създаването на ловно-рибарското сдружение в града. На събитието присъстваха председателят на УС на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, както и двама бивши председатели на съюза – Стефан Манолов, изтъкнат деятел на ловното движение в страната, член на сдружението в гр. Девин, и доц. Христо Михайлов, ръководител на катедра “Ловно стопанство” в Лесотехническия университет.

Преди началото на тържеството в предверието на залата бе открита трофейна изложба.

Паметната вечер започна с поздравление от председателя на ЛРС-Девин Здравко Иванов към всички ловци, членуващи в сдружението. След посрещането на знамето беше презентиран кратък филм за историята и постиженията на организацията. В ретроспективен план бе отдадена заслужена почит на първостроителите, хората, които през далечната 1919 г. са положили основите на ловното движение в този български край, както и на всички, които през годините са дали своя принос за укрепване на сдружението. Не без гордост настоящият председател Здравко Иванов отбеляза огромните постижения, на които биха завидели много ловни организации от страната. В едри щрихи той отбеляза само най-значимите – национални състезания, домакинства на световни първенства, мероприятия за опазване на защитени животински видове, зарибяване и разселване на защитени видове, строителство на заслони, хижи и чакала.

За доброто настроение на участниците в празника се грижеше хумористът Весела Бабаджанкова, а народен състав и родопски гайди направиха вечерта незабравима.

Искра Сиракова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Девин
Пощ. код: 4800
Мобилен: 0884 377 085

Реклама

ЛОГО - СЛРБ