140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Търновските ловци празнуват

На 28 септември във Велико Търново тържествено бе отбелязана 135-годишнината на сдружението и 135 години от началото на организираното ловно движение в България.

Традиционният турнир по ловна стрелба беше поредната проява по този повод. Ловци от 17 дружини се състезаваха в дисциплината „Спортинг”. Първенците получиха награди. С грамоти и купи си тръгнаха отборите на дружината в Ново село, заела първо място, Водолей и Войнежа, класирали се втори и трети. Индивидуално най-добре се представиха Явор Димитров от ЛРД-Водолей – първо място, Тихомир Неделчев от ЛРД-Ново село и Йордан Манолов от ЛРД-Войнежа. За тях бяха златният, сребърният и бронзовият медал.
Първенците бяха наградени от гостите на тържеството – народния представител Александър Сабанов, Атанас Добрев, зам.-министър на МЗХГ, Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ИАГ, Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, главния секретар на Националната организация Даниел Тошков, Цветелин Миланов, директор на Северно централно държавно предприятие. Сред гостите бяха и Евгени Абаджиев, председател на ЛРС-Пазарджик, Илия Михайлов, председател на ЛРС-Добрич, Сахак Сахакян, зам.-председател на ЛРС–Бургас.
Търновското сдружение получи много поздравителни адреси. Васил Василев връчи на неговия председател Димитър Йорданов почетен плакет. Инж. Василев заяви, че борбата с АЧС е отговорност за държавата и ловците, които заедно трябва да се справят с този проблем. Такава криза не е имало в България. Тя засяга всеки български гражданин. Трябва да бъдем отговорни, за да завещаем на поколенията такова ловно стопанство, каквото е сега.
Евгени Абаджиев, който е председател на Инициативния комитет за защита на правата на ловците, обяви, че на 4 октомври от 18 часа ще има общонационален протест, ако дотогава не излезе заповед, която да разрешава лова на дива свиня в цялата страна.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ