140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Успехите са традиция за ЛРД-Змейно

„Добрите грижи на ловците се отплащат с хубави слуки и това е традиция при нас“, казва председателят на ловната дружинка в село Змейно Никола Николов, която е част от ЛРС ” Хан Омуртаг” в град Омуртаг. Миналата година дружинката приключи с 60 отстреляни диви прасета, което бе най – доброто постижение в сдружението. Изминалият период от откриването на новия сезон за едър дивеч беше отново изключително успешен. отстреляни са 42 екземпляра, една част от тях бяха едри глигани.  Още в първия излет на откриването радостта беше пълна, тъй като паднаха седем животни. Всеки излет участващите в лова завършват със слука. На един от съботните излети през ноември паднаха десет диви прасета, а това беше при няколко гонки. Тогава гост на ловците от Змейно беше и Георги Георгиев, председател на ЛРС “Балкан” в град Долни чифлик и председател на дружинката в село Рудник от Черноморския край, който заяви, че е останал много доволен от посрещането и е почувствал силното ловното приятелство.

“За да имат неоспорими слуки, местните ловци правят всичко възможно за задържането на дивеча в ловищата“, сподели след излета гостенинът.

Ловецът Ибрахим Исмаилов е видимо доволен от големия си успех с отстрела на глиган от 239 кг, Николай Петров имаше слука на екземпляр, който тежеше 224 кг, а Сеид Исмаилов отстреля 217-килограмово прасе. В края на октомври Тошко Милев срещна и с един куршум събори най-големия глиган за сезона, който е с тегло 250 кг. Всъщност, в последния октомврийски излет ловците отстреляха 4 животни. Ще допълним и този факт, че във връзка с Африканската чума по свинете, която ловците се надяват да не ги засегне, през летните месеци Мирослав Николов  участва в индивидуален лов и отстреля 140- килограмов глиган.

“Закупили сме два тона царевично зърно, като то се зарежда в шест електронни хранилки, разположени на различни места в ловищата ни, където посещават дивите животни. Поддържат се в добро състояние калищата и солищата, всеки ловец е убеден, че само по този начин ще задържаме прасетата, за да има и успехи. След като за два месеца отстреляхме над 40 диви свине, надяваме се и този сезон да е рекорден, защото има много време на излети”, твърди дългогодишният председател Никола Николов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Хан Омуртаг – 2001” – гр. Омуртаг
Пощ. код: 7900
Мобилен: 0895 813 734

Реклама

ЛОГО - СЛРБ