ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Отлагат ловната вечеринка в ЛРС-Кърджали за март

Традиционната вечеринка на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали ще се проведе на 6 март, реши на вчерашното си заседание Управителният съвет на сдружението. Причината да се отложи е удължаването на срока за групов лов на дива свиня заради Африканската чума по свинете. До тази година вечеринката се провеждаше в първия петък на февруари. В ресторант „Арпезос” ще се съберат стотици ловци и риболовци. На чаканото цяла година тържество ловно-рибарското сдружение отново ще отчете един от най-успешните сезони в историята си. Отстреляни са рекорден брой диви свине. Отборът на ЛРС-Кърджали в състав Георги Ангелов и Джейхан Сали е републикански шампион в състезанието „Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка. Димитър Димитров е републикански шампион по риболов на плувка. Той беше включен в националния отбор на България, който на Световното първенство в Сърбия се класира на десето място от 32 отбора.

Кметът на община Кърджали Хасан Азис ще връчи традиционните награди – купите на кмета за най-добър ловец и най-добър риболовец за сезон 2019/2020 г. Сдружението ще награди дружините, отстреляли най-много диви свине, както и ловците, отстреляли най-много хищници.

Големите тържества в ЛРС-Кърджали ще бъдат догодина. Тогава се навършват 100 години от неговото създаване. Ще бъде организирано общоградско веселие в някой от парковете в града.

Източник: в. “Нов живот”

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Кърджали” – Гр. Кърджали
Пощ. код: 6600
Телефон: 6-22-60
Мобилен: 0886 060 341

Реклама

ЛОГО - СЛРБ