140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Благотворителност на вечеринката в ЛРС-Плевен

Почти 100-годишна е традицията на ловната вечеринка в ЛРС- Плевен. И тази година близо 400 ловци и риболовци и техните семейства изпълниха залите на един от централните ресторанти в града.

Празникът бе открит от председателя на УС на сдруже­нието Валентин Георгиев, които прочете Поздравителен адрес от председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев и пожела здраве, късмет и празнично веселие на присъстващите.

Гости на празника бяха председателят на ЛРС-Гулянци Йор­дан Каменов и председателят на ЛРС-Долна Митрополия – Ва­лери Ангелов.

На богата том­бола от 2000 билети се разиграха над 260 различни предмета, ловни принадлежности и дивеч. Тази година ловци от ЛРС-Гулян­ци освен познатите артикули от фазан и токачка бяха осигурили допълнително на своите колеги от Плевен дива патица и гривяк. За да бъде празникът по-атрактивен при теглене на късметите от томболата бяха привлечени две малки принцеси и един батко.

Кулминацията традиционно трябваше да бъде търгът на дива свиня, която бе осигурена от ЛРД-Ласкар-Ралево с председател Митко Николов, който е отстрелял трофея. Всички с интерес оч­акваха предстоящия търг.

Точно тук дойде изненадата. Председателят на сдружението обяви постъпило предложение от дългогодишния председател на ЛРД-Беглеж, активист и общественик Георги Съйков, под­крепен от цялата ловна дружина и настоящия й председател Валентин Карамалаков. В него се казва: вместо да се обявява търг, дивата свиня да се дари на „Дом за стари хора“ в с. Бохот, а дружините и тези от присъстващите, които желаят, да направят дарение, а сумата да се предаде на „Дом майка и дете“ в Плевен. Впоследствие към дарението за възрастните хора бе добавена една сърна и още една дива свиня от ЛРД-Беглеж, а общата сума, събрана за децата, бе 1825 лв. Така ЛРС-Плевен по единодушно подкрепи иде­ята да се подпомогнат децата и възрастните хора. Плевенските ловци винаги са били известни със своята добродетелност и са приемали дарителството като чест и отговорност.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество Плевен – гр. Плевен
Пощ. код: 5800
Телефон: 82 65 65
Мобилен: 0888 106 772

Реклама

ЛОГО - СЛРБ