ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Кърджали – Отлагат състезанието „Свети Хуберт” край Пчеларово заради обилния сняг

Заради падналия тези дни сняг състезанието за ловци с кучета, работещи със стойка, по правилата на „Свети Хуберт”, което трябваше да се проведе на 8 февруари в землището на чернооченското  село Пчеларово, се отлага за 15 февруари, съобщи председателят на ЛРС-Кърджали Васил Дончев. По думите му, климатичните условия за неговото провеждане не са благоприятни. Той се позовава на проверката на ловците, установили това на самия терен. Дебелината на снежната покривка в някои райони на община Черноочене е четиридесет сантиметра.

Всички ловни дружини, състезатели, съдии и медии, изявили желание да отразяват събитието, са предупредени, че то се отлага.

Условията по организацията и осъществяването на турнира, приети от Управителния съвет на сдружението, остават. В надпреварата  ще се допускат участници и от други ловно-рибарски сдружения от Кърджалийска област, като за тях ще има отделно класиране.

Тази година турнирът се организира за дванадесети път. Досега осем пъти победител е председателят на ловна дружина в с. Миладиново Георги Ангелов.

Валери КОВАЧЕВ

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Кърджали” – Гр. Кърджали
Пощ. код: 6600
Телефон: 6-22-60
Мобилен: 0886 060 341

Реклама

ЛОГО - СЛРБ