НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Кърджали – Пламен Петков спечели регионалното състезание „Свети Хуберт” край Пчеларово

При изключително оспорвана надпревара Пламен Петков от дружина Кърджали 1 с курцхар Озирис спечели за втори път състезанието  „Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка, организирано  от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали край село Пчеларово. Тазгодишното състезание бе дванадесето поред.  На второ място за втора поредна година се класира Джейхан Сали от дружина Пчеларово, а на трето е осемкратният победител, включително и през миналата година,  Георги Ангелов.

В турнира се включиха 13 ловци с общо 16 кучета. Повечето бяха от сдружението в Кърджали. От външните участници най-добре се представи Нели Николова от Ловно-рибарското сдружение в Годеч, която участва и  миналата година. Тогава също се представи отлично. След нея е Джейлян Мехмед от Джебел.

„Много интересно състезание, всички участници останаха доволни. С всяка измината година нивото му се качва. Това се вижда и от силното представяне на нашия отбор в зоналните и републиканските турнири. В сравнение с предишни години имаше много повече публика, не само  от наши ловци, но и от граждани”, заяви след състезанието председателят на Ловно-рибарското сдружение Васил Дончев.

Той обяви, че Пламен Петков, Джейхан Сали и Георги Ангелов ще представят през тази година сдружението в Националния турнир „Свети Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ.

През миналата година отборът на ЛРС-Кърджали в състав  Георги Ангелов и Джейхан Сали стана отборен шампион.

Съдии на турнира край Пчеларово бяха Петър Ветренски от ЛРС-Пазарджик и Тончо Милев от ЛРС-Димитровград.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Кърджали” – Гр. Кърджали
Пощ. код: 6600
Телефон: 6-22-60
Мобилен: 0886 060 341

Реклама

ЛОГО - СЛРБ