ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В Ловеч приключват сезона с 850 отстреляни диви свине

850 диви свине са отстреляни на територията на ЛРС-Ловеч през настоящия ловен сезон, обяви председателят д-р Пламен Върбанов по време на традиционната томбола на сдружението. Пред сп. „Лов и риболов“ той уточни, че сезонът като цяло може да се счита за приключил, тъй като огромното мнозинство от ловците не желаят да се възползват от удължаването му.

Едва няколко от 30-те дружини ще излязат на лов през февруари като са взели решения да проведат само по един излет седмично, в който няма да стрелят по женски животни. В ЛРС-Ловеч членуват 1826 ловци и риболовци.

В поздравителен адрес до тях председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев изтъкна, че ловешките ловци са образец в стопанисването на дивата свиня. „Усилията, които целогодишно полагате за опазването на българската природа, за увеличаване на нейното дивечово и рибно богатство, намират все по-голямо признание от обществеността и са ярко потвърждение на вашата гражданска позиция и демократична нагласа“, се казва още в писмото.

Празникът премина под ритмите на неповторима музикална атмосфера, създадена от духовия бенд „Елексир“, оркестър „Ловеч“ и танцова формация „Плевен“. В томболата бяха разиграни ловен и риболовен комплекти, осигурени от общините Ловеч и Летница, пушка и абонамент за сп. „Лов и риболов“, предоставен от Националната организация. От фирма „Сокол“ пък бяха подарени 50 полудиви патици, които ще бъдат разселени из водоемите на територията на сдружението.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Ловеч
Пощ. код: 5500
Телефон: 60-41-89
Мобилен: +359878707799

Реклама

ЛОГО - СЛРБ