140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В РДГ-Велико Търново – среща за таксацията

Среща за предстоящото пролетно преброяване на дивите животни събра в Регионалната дирекция на горите във Велико Търново специалистите по ловно стопанство на ловно-рибарските сдружения във Великотърновска и Габровска област, служители от деветте държавни горски и ловни стопанства и от отдадените дивечовъдни участъци.

Главният експерт „Ловно и риболовно стопанство” в РДГ Светла Зарева запозна присъстващите с изискванията за провеждането на тазгодишната таксация, която ще бъде на 14 март, и наблегна на това, че най-важно е коректното провеждане на преброяването на дивата свиня. Споделено бе, че според наблюденията на ловците по време на ловните излети е установено, че популацията на този дивеч е намаляла. Но какви точно ще са цифрите, ще се разбере след обработването на резултатите от таксацията, което трябва да приключи до края на март.
За предстоящото задължително мероприятие ще има срещи и в държавните горски и ловни стопанства с ръководствата на ловно-рибарските сдружения.
На 14 март, както всяка година ловците ще се съберат сутринта, без кучета и пушки, за да обходят местообитанията на дивеча. С тях ще има придружители от държавните горски и ловни стопанства.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ