ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Арбанаси – Ловците заслужено празнуваха

Напълно заслужено се ве­селиха ловците от велико­търновското село Арбанаси след успешния ловен сезон и годишното отчетно съ­брание на своята дружина. Както призна председателят Димитър Коларски, в тукаш­ните ловни полета няма чак толкова много диви свине. Ала всички са доволни, за­щото такъв „берекет” не е имало отдавна – през вече отминалия ловен сезон беше отстрелян двойно повече ди­веч от други години. Е, няма много големи глигани, както е при някои съседи – горно­оряховските ловци повалиха глиган, чиито глиги спече­лиха златен медал, голяма дива свиня падна и в зем­лището на Шереметя. Арба­нашките ловци обаче не се притесняват от това, нали не може всяка година да се от­стрелва едър дивеч и да се печелят медали. А дружина­та си има свои успехи преди и се гордее с големите глига­ни на Васил Владов, на Илия Клинчев, който се радва на трофей със златен медал.

Така че Димитър Коларски и останалите от дружината няма как да не са доволни. И не само от добрия отстрел, но и от това, че няма нито една положителна проба за АЧС. С отстрела на прелет­ния дивеч дружината не е добре, така е и с водопла­ващия, но пък по време на единия от ловните излети за диви свине бяха отстреляни седем екземпляра. Тогава Васил Владов, един от най- добрите стрелци тук, за пет минути повали четири. Не­приятното обаче е, че и този ловен сезон не мина без ра­нени ловни кучета – десет по­страдаха от острите зъби на разярени глигани. Наистина смъртен случай няма – вете­ринарните лекари успяха да закърпят всички пострадали четириноги, за да участват пак в гонките, но се наложи дружината да даде за някои операции по 250-300 лв.

По време на събранието арбанашките ловци решиха да приемат в своята дружина двама нови членове. Еди­ният е опитен в лова, идва от друго сдружение, другият тепърва ще се учи да стреля по бягащ заек и панички, ще изучава теорията за лова и ловния закон, за да придобие право да ловува.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ