ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“ – Активна дарителска кампания на ловци от общините Тутракан и Главиница

В обявения призив „Ловците в действие“ за подпомагане на болничните заведения и самотните граждани се включиха индивидуално много ловци от дружинките на ЛРС-Тутракан.  Тяхната помощ е безценна, тя ще помогне на медиците в дейността им в това трудно време през дните на извънредното положение, както и ще подпомогне самотни хора от селищата, които имат нужда от доставка на хранителни продукти и лекарства.

Най-голямото дарение от 5 хиляди лева е на Димо Денчев, ловец от ловната дружинка в село Белица. Помощта е за болничното заведение в крайдунавския град. Председателят на сдружението д-р Димитър Стефанов,  който е кмет на община Тутракан и член на УС на Националното ловно-рибарско сдружение, отдели 1500 лева лични средства, една част за медиците, другата за закупуването и доставка на хранителни стоки по домовете на възрастните хора.

„Ловците в действие“ – ЛРС-Елин Пелин с дарение от 5000 лв. за МБАЛ “Елин Пелин”

Няколко други ловци също заслужават похвала за хуманната си дейност. Общинският съветник от Тутракан Адем Адем, ловец в дружинката в село Цар Самуил,  направи дарение от 200 лева, с които се подпомагат самотни граждани, а председателят на ловната дружинка в село Черногор Красимир Петров  даде 200 лева за закупуване на хранителни продукти за възрастните. Директорът на общинската служба ” Земеделие и гори” в община Тутракан Ивелин Русев, който е ловец в ЛРД-Стефан Караджа, осигури 200 лева. Също толкова собствени пари дари и общинският съветник в Тутракан Иван Констацалиев, който е член на втора градска дружинка в крайдунавския град. Своя продукция предостави  управителят на месопреработвателното предприятие “Едрина” Николай Николов. Той е член на ловната дружинка в село Пожарево. Дарението му е 190 кг кайма за 360 бедни хора.

Д-р Димитър Стефанов, който инициира широката дарителска кампания, сподели, че е доволен от осъществения призив повече ловци да се включат със свои, макар и скромни помощи, за да бъдат полезни, както на медиците от болницата в града, така и за самотните хора по селата.

Георги НИКОВ

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол” – гр. Тутракан
Пощ. код: 7600
Телефон: 6-01-31
Мобилен: 0899 937 181

Реклама

ЛОГО - СЛРБ