ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“ – ЛРС-Елин Пелин с дарение от 5000 лв. за МБАЛ “Елин Пелин”

"Ловците в действие"

Ловците от Ловно-рибарското сдружение в Елин Пелин направиха дарение в размер на 5000 лв. за МБАЛ “Елин Пелин”. Сумата е предназначена за закупуването на техника, необходима за нуждите на болницата в усложнената епидемологична обстановка и подготовката за посрещане на пациенти с коронавирус. Събраните средства ще послужат за закупуване на мобилен рентгенов апарат – кугел, за нуждите на Вътрешно отделение, както и защитни средства и консумативи.

Лекарите, сестрите и санитарите в общинската болница са готови да работят на първа линия, но имат належаща необходимост от защитни средства и консумативи. Призивът на медиците бе чут от ловците и те откликнаха на исканията им за доставка на консумативи и подобряване на условията за работа.

„Искаме да бъдем солидарни с усилията на цялото ни общество за подпомагане на по-малките общини, които разполагат със скромен бюджет и затова с решение на УС на сдружението отделихме тези средства за болницата в Елин Пелин – заяви председателят на ЛРС-Елин Пелин Божидар Трайков. –  Всички наши членове бяха единодушни, че сега е времето ловците да дадат своя принос за справяне с тежкото положение, предизвикано от пандемията.

Освен това, дружините ще ангажират поне по двама ловци, които при нужда да се включат като доброволци в помощ на социалните центрове, доставящи стоки и лекарства за възрастните хора, които са и най-уязвимите в момента.“

Д-р Мая Луканова, управител на “МБАЛ-Елин Пелин” ЕООД благодари от сърце за щедрия жест в тези трудни времена.

“Нека заедно преодолеем тази опасност без цената на отнети човешки животи и недостиг на здравни медицински работници.
Силата е в ръцете на даващия! В трудни моменти най-хубавото нещо, което можем да направим, е да се подкрепим. Да подадем ръка на падналия, да подкрепим някого в нужда. Благодарим на нашите ловци!“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Елин пелин” – гр. Елин пелин
Пощ. код: 2100
Мобилен: 0885 706 365

Реклама

ЛОГО - СЛРБ