140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

“Ловците в действие”- сдружението в Радомир се включва в борбата с COVID-19 (ВИДЕО)

Пандемията от коронавирус принуди отговорните държавни институции да обявят извънредно положение, което доведе до социална изолация за много от застрашените хора, изпитващи нужда от помощ. Българските ловци, като едни от най-добре организираните общности в страната веднага се включиха като доброволци в подкрепа на усилията на общините да се полагат необходимите грижи за възрастните хора, които са и най-уязвими.

Ловците от ЛРС-Радомир под ръководството на своя председател  Иван Видоловски, който е и председател на Националната асоциация на доброволците в България, веднага създадоха нужната организация и вече са на разположение в подкрепа на нуждаещите се.

„Нашите членове могат да помагат по места – споделя Видоловски. – Ако от Радомир трябва да се отиде при възрастен човек в малко населено място, местен ловец помага и така се пестят време, средства, намалява се движението на хора.”

Националното ловно-рибарскo сдружение подкрепя усилията на ловците в страната, като ще им осигури предпазни средства, с които да бъдат екипирани доброволците.

„Аз съм благодарен, вече получавам информация от много места, че нашите членове масово се включват в инициативата „Ловците в действие“, за което искрено им благодаря – заяви председателят на НРЛС-СЛРБ Васил Василев.

„Доброволчеството е волеизявление на всеки един. Не всеки може да го направи, но когато вижда, че някой отдава от себе си, за да помогне на ближния, той неминуемо ще последва неговия пример.“- заключи Видоловски.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Ловно-рибарско сдружение – Радомир” – гр. Радомир
Пощ. код: 2400
Телефон: 8-23-54
Мобилен: 0882 988 911

Реклама

ЛОГО - СЛРБ