НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“ – ЛРС – Благоевград с рекорден брой доброволци

ЛРД "Сокол 1911"

Над 250 ловци от ЛРС “Сокол 1911” се включиха в инициативата „Ловците в действие“ на Съюза на ловците и риболовците в България. С тях броят на ловците, които са записани в националния регистър поддържан от Пожарната мина 500.

„Ловците в действие“: Ловците са едни от най-активните доброволци (ВИДЕО)

Председателят на благоевградското сдружение Иван Василев сподели, че след разговор с всички председатели на дружинки, както и с членовете на управителния съвет се е взело решение, всички ловци избрани за „хищничари“ и за охрана на дивеча да бъдат включени като доброволци.

„Всички проявиха изключително съзнание и съгласие да бъдат включени като доброволци, разбира се има и такива, които допълнително се включиха и  които даже не сме ги представили в списъците“ разказа в разговор по VIBER Иван Василев. С това стана ясно, че бройката на доброволците в благоевградска област не се е изчерпала, защото много ловци са проявили желание и готовност да се включат в инициативата и поради тази причина ще бъде изготвен допълнителен списък.

„Ловците в действие“ – ЛРС-Петрич с дарение към местна болница

Бойко Каймакански е един от първите включили се в доброволческата кампания „Ловците в действие“. “Ние по принцип сме доброволно сдружение, ние всички участваме доброволно. При нас всички идват с желание и на който и да се обадиш, и да му кажеш, че нещо трябва да се свърши винаги се случва. Винаги помагаме, винаги се случва, просто сме като едно семейство!“

Христо Данев е друг от ловците изявили се като доброволци. Той като бивш кметски наместник на село Горно Хърсово разбира, че възрастните хора имат нужда от помощ.  „Наистина държавата полага някакви грижи за тях, но  и ние като ловци и доброволци в инициативата на г-н. Василев също сме с намерение да помогаме на тези възрастни хора.“ „Хората по селата имат нужда от много неща, но най-важното е хляба, най-важното са лекарствата, това са неща, които за тези възрастни хора са неизбежни.“

Това не е първи път, в който ловците помагат на местната общност и затова включването в доброволческата кампания не е изненада. „Голяма част от тях имат опит и в досегашната дейност, когато са помагали при бедствени положения.“ Иван Василев си спомни за случай, когато падането на мост е откъснало благоевградско село от света, а ловците са се притекли на помощ незабавно. „Заобикаляха през други места с високопроходими автомобили, за да занесат хляб и медикаменти на жителите на селата“ добави още той.

Освен активното включване на местните ловци като доброволци, от ЛРС-Благоевград дариха и 7000лв. на Центъра за спешна помощ в Благоевград,  с което осигуриха защитата на 325 медицински лица. Освен в съюзните медии, добрината на ловната общност беше отразена и от Българското национално радио.

Център за спешна помощ- гр. Блгаоевград

„Ловците в действие“ – ЛРС-Благоевград дари 7000 лв. на Центъра за спеш­на помощ в града

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1911” – гр. Благоевград
Пощ. код: 2700
Телефон: 88-46-79
Мобилен: 0889 431 432

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ