НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“ – ЛРС-Петрич с дарение към местна болница

Болницата в Петрич

ЛРС-Петрич се присъедини към инициативата „Ловците в действие“, която има за цел да подпомогне с дарения и доброволческа дейност усилията на държавата и цялото ни общество за справяне с пандемията от COVID 19.

Ръководството на сдружението преведе по дарителската сметка, предоставена от община Петрич, 2300 лв., които отиват в помощ за МБАЛ „Югозападна болница“ клон 5. С тези средства ще бъдат закупени апарат за обдишване на пациенти с респираторни проблеми, както и предпазни средства за медицинския персонал на първа линия.

Петър Руйков, председател на ЛРС-Петрич
Петър Руйков,
председател на ЛРС-Петрич

„И ние като ловно-рибарска организация с дългогодишна история и традиции решихме да се включим в инициативата на Националното ловно-рибарско сдружение „Ловците в действие“ – сподели председателят на ЛРС-Петрич Петър Руйков. – Ловците и риболовците от ЛРС-Петрич винаги са били съпричастни и са се притичали на помощ в кризисни ситуации според нуждите на обществото. Средствата, които отделихме са от бюджета на сдружението и се надявам, че ще помогнат на лекарите, медицинските сестри, санитарите и целия медицински персонал на МБАЛ „Югозападна болница“ да се справят успешно и безопасно за самите тях със задълженията си, защото както знаем, всички разчитаме на техния професионализъм и жертвоготовност.

Освен това, петима наши членове са записани като доброволци и очакват да бъдат потърсени от центровете за социално подпомагане към Националния щаб, за да окажат при нужда необходимата помощ.

Пожелавам на колегите от страната да сме живи и здрави! Поздравявам всички онези наши организации, ловци и риболовци, които се включиха в инициативата „Ловците в действие“ със парични средства или доброволческа дейност, защото по този начин за пореден път доказваме своята отговорност и ангажираност към обществените процеси.“

По наша информация досега в инициативата на НЛРС-СЛРБ „Ловците в действие“ са се включили ловно-рибарските сдружения от Дряново, Добрич, Троян, Долна Митрополия, Гълъбово, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Гоце Делчев, Благоевград, Струмяни и Тутракан.

„Ловците в действие“ набра скорост – вижте репортажа на БНТ 1

„Ловците в действие“- Дарение и среща с медиците на първа линия (ВИДЕО)

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ