ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Трявна с преизпълнен план в отстрела на дива свиня

„При план от 152 диви свине, ние реализирахме 179 и така на практика го преизпълнихме през отминалия ловен сезон. Това беше една успешна за нас година на фона на общ отстрел по 100-120 животни в минали години.“ – обобщи резултатите на тревненското сдружение специалистът по лова Христо Димитров. Той разказа и други интересни факти от живота на ловците, изтъкна имената на най-заслужилите, посочи и някои слабости, по които ще трябва да работят.

Но да се спрем на конкретните цифри, показващи реалните постижения на ловците от четирите дружини в състава на сдружението. Активите на всяка от тях по отношение груповия лов на дива свиня са следните: ЛРД-Черновръх – 58 бр., ЛРД-Трявна – 51 бр., ЛРД-Станчов хан – 36 бр., ЛРД-Белица – 32 бр.

Сезонът е тръгнал добре, а може да се каже, че е завършил отлично. В типично зимните месеци много диви свине са дошли от равнинните части на страната – Дунавската равнина и Предбалкана и това допълнително е вдигнало ефективността в отстрела. Не са имали проблеми с АЧС на тяхна територия и в този смисъл сезонът е протекъл нормално, без налагани ограничения за местните дружини.

Христо Димитров изтъква, че заради спецификата на груповия лов не иска да изтъква отделни ловци с натрупан личен актив. Заслугата за добрата слука най-често се дължи на активната и точна работа на гоначите, а е важно да се каже, че във всяка дружина те са утвърдени имена с добри кучета и се ползват с пълно доверие от колегите си.

Младен ДОБРЕВ

 

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ