ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Велики Преслав – Добър сезон, но с тревога за следващия

лов велики преслав

Много добър беше изминалия сезон за ловците от ЛРС-Велики Преслав, чиито отчет показа, че са отстреляни 416 диви прасета, което е над 90 на сто от предвиденото по план.

” От петнайсетина години не сме имали толкова голяма слука и това ни радва много” – заяви председателят на сдружението Юрий Лозанов.

Деян Танев със своя хубав глиган, който му донесе бронзов трофей

С най-големи успехи са ловците от дружинките в старопланинското село Веселиново, които отчитат 86 броя, а тази от герловското село Ловец са с 60-тина диви прасета. След тях е първа градска дружинка от Велики Преслав. Има и много добри глигани, които донесоха хубави трофеи на ловците. На този фон обаче те казват с тревога, че не ги чакат по-добри времена в следващите сезони, защото напредващото заболяване от Африканската чума по свинете се отразява на популацията.

Дружинката в село Имренчево също отчита забележителни успехи, като през сезона са отстреляни 29 диви свине. Председателят й Юрий Лозанов, който е и председател на ЛРС-Велики Преслав, казва много хубави думи за проведените излети и за тяхната организация. След като има и качествени четириноги помощници, успехите са налице.

лов велики преслав
Обработените глиги са запазени като спомен

С най голям отстрел е ловецът Деян Танев, който е повалил 12 диви прасета, негови са двата глигана от по над 200 килограма. Единият с 22 см глиги му донесе бронзов трофей, а вторият, който е с 23 см, също му е много хубав спомен. “От няколко години съм ловец в дружинката и този сезон ми донесе най-голямата радост”, казва ловецът. Той допълва, че има отстреляни още три диви прасета, като гост на излетите на други дружинки, а на -големият глиган е отстрелял в ловището на село Кочово – теглото му е 160 килограма.

“Тъй като имаше много площи с царевица, животните бяха добре охранени, като обикновено теглото им бе над 130 кг”, допълва Юрий Лозанов.

Георги Ников

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Велики Преслав
Пощ. код: 9850
Мобилен: 0892 462 343

Реклама

ЛОГО - СЛРБ