ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Тежко бракониерство – Глави и кожи на три диви свине са открити край Разлог

На 6 април, докато разхожда кучетата си в м. „Св. Троица“ край Разлог, ловецът Георги Линков се натъква на ужасяваща гледка – три глави и кожи от дива свиня. Очевиден акт на бракониерство, като злосторниците са изхвърлили остатъците от животните край намиращите се там утайници.

„Както разхождах гончетата си, изведнъж женското ми куче подуши мършата и ме отведе на мястото – разказва Линков. – Местността е между Разлог и Банско, голо поле, така че няма начин престъплението да е извършено тук, просто бракониерите са изхвърли главите и кожите. Направих снимки, публикувах ги във Фейсбук и се обадих на отговорника на групата ми от градската дружинка в Разлог. На 7 април отидох в полицията и дадох сведенията, които ми поискаха.“

Веднага, след като разбира за случая, ръководството на ЛРС-Разлог подава сигнал в Районното полицейско управление, от където заедно с прокуратура започват разследване и е заведено досъдебно производство. Ето какво коментира председателят на ЛРС-Разлог Георги Цеклеов.

„Ние веднага сигнализирахме отговорните държавни институции, но Георги Линков е допуснал голяма грешка като е публикувал снимките в социалните мрежи, защото когато на 7 април в 8 сутринта полицаите отиват на мястото, установяват, че всички следи са заличени. Бракониерите са прибрали главите и кожите и това изключително много ще затрудни работата на разследващите органи.

Ръководството на сдружението започва собствено разследване на случая и се надявам в близките дни да има резултат.“

Бракониерството е особено тежко поради факта, че през миналия ловен сезон разложките ловците нямат отсреляна нито една дива свиня. Животните просто ги няма. А някакъв престъпник в размножителния сезон на дивите свине отстрелва три едногодишни приплода.

„Много странен случай – ловци, макар и незаконни, да не приберат главите на дивите свине и да изхвърлят останките на толкова очевидно място. Няма как да са дошли отдалеч, тъй като има множество полицейски блокади между населените места, заради извънредното положение покрай пандемията. Но ние ще ги открием. Другата седмица ще се проведе заседание на УС на сдружението, на което ще бъде разгледан и този случай“ – завършва председателят на ЛРС-Разлог Георги Цеклеов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Разлог” – гр. Разлог
Пощ. код: 2760
Телефон: 8-01-99
Мобилен: 0889 524 935

Реклама

ЛОГО - СЛРБ