ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“ – Още една доброволческа акция на ЛРС-Благоевград (ВИДЕО)

дарение благоевград

Независимо от факта, че пикът на пандемията от коронавирус може би е зад гърба ни, доброволческите хуманни прояви в страната продължават, за да се помага на болни, възрастни и самотни хора. В националната кампания на НЛРС-СЛРБ „Ловците в действие“ още от самото начало активно се включиха и ловци от благоевградското сдружение. Да припомним, че те реализираха много полезна и нужна дарителска акция, като сдружението закупи така необходимите защитни средства за лекарския персонал на центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград на стойност 7000 лева. Впоследствие ловци участваха и в гасенето на пожара, възникнал в дома за стари хора в благоевградския квартал “Грамада”.

Тези дни отново по инициатива на ръководството на ловното сдружение екип на ловци доброволци, водени от председателя на ЛРС-Благоевград Иван Василев, предоставиха на дома за възрастни хора в град Симитли  стекове с хранителни продукти – тестени изделия, олио и захар.

Дарението беше прието с гореща благодарност от домуващите там възрастни хора и обслужващия персонал. Още едно доказателство, че независимо от стойността, жестът на съпричастност  и помощ в нужния момент показва благородството и съпричастността на българските ловци в трудни моменти.

дарение благоевград

В репортаж на NOVA TV в предаването „Здравей България“ за дарението в Симитли ловецът Васил Георгиев казва „Няма нищо по-хубаво от това човек да види сълзи в очите на друг от радост. В последните месеци сме носили хранителни продукти в най-отдалечените махали на планинските села, за да помогнем на възрастните хора. Ловците са добри хора, които полагат грижи за дивеча, но разбира се, когато се налага, помагат и на своите съграждани.“

дарение благоевград

А председателят на дружината в с. Лешко Христо Митовски, го допълва:

„Имаме самотен човек, които живее на границата със Северна Македония, до когото ловците през зимата в големите преспи със собствени транспортни средства стигнаха и му доставиха храна.

дарение благоевград

В репортажа пак по този повод председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев каза:

„Доброволчеството е залегнало дълбоко в принципите на нашата организация още от нейното създаване. Поради което ловците винаги са били в помощ на държавата, на местните структури, на хората, които са в затруднено положенние“.

Вижте репортажа на NOVA TV тук.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1911” – гр. Благоевград
Пощ. код: 2700
Телефон: 88-46-79
Мобилен: 0889 431 432

Реклама

ЛОГО - СЛРБ