ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие” от ЛРС-Гоце Делчев – в репортаж по BTV

репортаж гоце делчев

В репортаж на BTV в предаването „Тази сутрин” бе показана поредната акция на ловците от ЛРС-Гоце Делчев като част от кампанията на Националното ловно-рибарско сдружение „Ловците в действие”. Те за трети път през последните седмици подпомогнаха Дома за стари хора в града, където живеят едни от най-уязвимите наши съграждани в условията на пандемия от коронавирус.

„От средата на март НЛРС-СЛРБ поде инициативата „Ловците в действие”, която има за цел да помогне на цялото общество, живеещо в условия на пандемия – сподели специалистът по лова в ЛРС-Гоце Делчев Иван Горанов. – Ние се включихме в нея и нашата помощ се изразява в разнасяне на храна за нуждаещите се, дарихме парични средства на МБАЛ „Иван Скендеров”, осигуряваме храна и дезинфектанти за Дома за стари хора.

репортаж гоце делчев

Директорът на Дома Димитрия Чилева сподели, че тяхното учреждение има нужда и получава помощ от различни организации. Специално на ловците от града Чилева искрено благодари, тъй като не за първи те са при тях, а в предишни години отново са  подпомагали възрастните хора с хранителни продукти и  с месо от диви свине.

репортаж гоце делчевПред камерата на BTV застана и председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, които подчерта, че  Съюзът на ловците и риболовците в България като най-голямата обществена организация в страната винаги и бил в помощ на обществото при възникваме на кризи.

„Инициативата ни „Ловците в действие” има за цел да канализира усилията на членовете ни по места, за да подпомогнем структурите, които имат задължението по закон да се справят с кризата, предизвикана от Covid 19. –  каза Василев. – На нашия призив до момента се отзоваха 567 ловци, които официално са регистрирани на сайта dobrovolec.bg, който се управлява от Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, и те служат на практика като един резерв – ако местните власти имат нужда от съдействие, тези хора да бъдат веднага мобилизирани. С цел да осигурим тяхната безопасност НЛРС-СЛРБ предостави на всеки един от тях защитни средства.

репортаж гоце делчев

Направили сме дарения с предпазни средства на 15 дома за стари хора във страната, които са в малки общини, където парите не достигат. Ловно-рибарските сдружения по места също са активни и подпомагат с дарения и парични средства болнични заведения и социални домове. Опитваме се по различни начина да бъдем в полза на обществото за овладяването на тази криза.” – завърши председателят.

Вижте репортажа в този ЛИНК.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол” – гр. Гоце Делчев
Пощ. код: 2900
Телефон: 6-03-72
Мобилен: 0878 524 644

Реклама

ЛОГО - СЛРБ