ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Благоевград – 800 полудиви патици разселиха в поречието на р. Струма

разселване патици благоевград

При отлична организация ловци от благоевградското ловно сдружение “Сокол-1911” разселиха 800 броя полудиви патици. 400 от тях са предоставени на сдружението по националната програма. 45-дневните патици от стопанството във Враца са в отлично състояние и благодарение на специализирания транспорт за доставката  всички птици пристигнаха живи и здрави.

разселване патици благоевград

Това беше и повод председателя на сдружението в Благоевград Иван Василев да благодари на фирма “Сокол-БЛРС” и лично на нейния управител Борислав Бечев за добре проведената операция по доставката на пернатите. Реализацията на разселването беше перфектно планирана и проведена съобразно всички изисквания за такава ловно-стопанска дейност. Отделни партиди от патици бяха пуснати в м. „Бистраците“, подходящи участъци от река Струма с наличие на камъшит и храстовидни укрития, в язовир „Стойковци“, рибарници край с. Бело поле, в баластриери край Симитли и разклона за Брежани.

разселване патици благоевград

Ловът на водоплаващи пернати представители добива все по-голяма популярност сред местните ловци и проведената акция, както и подобните с разселване на фазани, кеклици и яребици, разнообразява интереса на ловците с повече възможности за емоция в ловния спорт.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ