ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Монтана – Задържаха бракониери, убили два сръндака

бракониери монтана

Тежко бракониерство е извършено на 18 май вечерта в района ЛРС-Монтана. Около 18 часа специалистът по лова Александър Георгиев получава сигнал от председателя на дружината в с. Горна Лука Лъчезар Живков, че е забелязал джип да се качва по пътя нагоре в Балкана. Председателят не е издавал разрешителни за индивидуален лов, затова веднага се усъмнил в намеренията на пътниците в джипа. Сигналът е подаден и към РДГ-Берковица.

бракониери монтана
Иззетото оръжие на бракониерите

„Заедно с главния експерт по лова в РДГ Иван Николов веднага се отправихме с моя автомобил към района, където ни чакаше председателят на дружината –  разказва Александър Георгиев – Тримата потеглихме по следите на подозрителния джип. След известно време се чуха изстрели и тогава решихме да слезем от колата и да продължим пеша, за да не издадем присъствието си. Изкачвайки се на билото, излязохме на открито и видяхме паркирания джип, в който нямаше хора. Тогава проехтяха още два изстрела, което означаваше, че бракониерите продължават да ловуват.“

бракониери монтана
Чувалите с труповете на животните

Проверяващите решават да изчакат нарушителите да се върнат, като мчеждувременно подават сигнали и до подвижната охрана на РДГ и до МВР-Монтана. Около 21.30 ч. препречват на подходящо място пътя с автомобила си и не след дълго бракониерите са задържани. Оказва се, че нямат разрешително за ловуване, нито заверен ловен билет или разрешителни за оръжията, а когато пристига полицията се установява, че нямат и документи за самоличност. В багажника на колата са открити два чувала с труповете на животните и раница с главите на сръндаците. Бракониерите са задържани, съставени са констативни протоколи. Единият от нарушителите е член на дружината в гр. Чипровци към ЛРС-Монтана, а другият е ловец от дружината в с. Митровци, която е към самостоятелното сдружение “Свидня”-Говежда.

За ловеца от Чипровци това не е първи случай. Преди години в дома му са открити и иззети трофеи от сръндаци, за който той не е имал нужните документи.

Бракониери убиха три благородни елена навръх Великден

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Огоста” – гр. Монтана
Пощ. код: 3400
Телефон: 30-35-66
Мобилен: 0884 969 608

Реклама

ЛОГО - СЛРБ