ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Панагюрище – Започнаха практическите занимания за новите ловци

курс панагюрище

След като завършиха дистанционното онлайн обучение на теорията, 100 кандидат ловци в ЛРС „Глиган“–Панагюрище започнаха вече и практическите занимания на стрелбището на ЛРС–Пазарджик в м. „Писковец“.

курс панагюрище

Тази година във връзка с пандемията от коронавирус курсистите са разделени на групи от 3-4 човека, като на ден тренират не повече от 10 души. Това се прави с цел да не се струпват много хора на занятията. Първата тренировка на обучаващите се е по силует на заек, а тази на следващия ден е по летящи панички от кулите.

курс панагюрище

Под вещото ръководство на бившия балкански шампион по ловна стрелба и неотдавнашен треньор на националния отбор по този спорт Христо Ангелиев първи взеха своите уроци Стоян Навущанов и Тодор Бараков.

Двамата показаха задоволителни умения при безопасното боравенето с оръжието, за което инструктора им бе обърнал изключително внимание. 19-годишният Тодор, който е потомствен ловец, а баща му и особено дядо му са емблематични фигури в ЛРД-Априлци, се отличи и с добри попадения в първата си стрелба.

Обучението ще продължи до 15 юни., а след тази дата до средата на юли кандидат ловците ще трябва да се явят на изпитите, като и при тях се очаква групите да бъдат от по 10 курсисти и по този начин ще се наложи да се проведат за около 10 дни.

Спас СПАСОВ

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество „Глиган” – гр. Панагюрище
Пощ. код: 4500
Телефон: 6-36-43
Мобилен: 0879 545 942

Реклама

ЛОГО - СЛРБ