ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС–Разград – Ловци и деца разселиха диви зайци  в Лудогорието (ВИДЕО)

разселване зайци разград

20 диви заека бяха закупени тази година от ЛРС-Разград за разселване в неговите ловни полета. Зайците са доставени от производственото стопанство на фирма “Сокол-БЛРС” в град Луковит.

разселване зайци разград

Ловният специалист на сдружението Людмил Лилов каза, че двайсетте заека са първите, които се разселват в ловищата в Лудогорието. Те са на шестмесечна възраст, в много добро състояние, като по 10 бройки са дадени за разселване в ловностопанските райони на дружинките в селата Пороище и Ясеновец. В разселването на дивите животни се включиха и децата на председателите на дружините, което ще се превърне в незабравим спомен за тях, а когато се учиш от ловците, можеш да станеш истински любител и закрилник на дивата природа.

разселване зайци разград

Целта е да се даде възможност да се увеличава този дивеч, защото ветераните ловци са запомнили в миналото какъв атрактивен лов са имали на този вид дивеч.

Председателят на дружинката в село Пороище Теодор Тодоров каза, че предварително са били прочистени ловищата от хищници, като десетте заека са пуснати по двойки на няколко места, където има добри местообитания – най-вече храсти за укритие на дивите животни, за да не стават те лека плячка на хищниците.

разселване зайци разград

“Целта е по този начин да се опресни кръвта на наличната популация, това са първите бройки, за да видим какъв ще е ефектът, а след това да се престъпи към закупуването на нови животни”, сподели Теодор Тодоров.

Георги НИКОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловон-рибарско сдружение “Сокол” – гр. Разград
Пощ. код: 7200
Телефон: 66-14-29
Мобилен: 0879 211 959

Реклама

ЛОГО - СЛРБ