ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

На Североизток – Много кандидати за нови ловци

нови ловци

Поради извънредното положение в страната кратко бе времето за подготовката на кандидатите в курса за нови ловци в сдруженията на Североизточна България. Прави впечатления, че самите ръководства на сдруженията се отнесоха много отговорно, като теорията премина дистанционно – използваха се добре подготвени лектори, за да запознават участниците с изискванията за усвояването на знанията. Раздадена беше нужната литература на самите кандидати за самоподготовка, а мнозина потърсиха и уменията на дългогодишни ловци, за да научат по-големи подробности. В момента на много места започна и практическото обучение по стрелба.

На територията на ЛРС-Шумен са се записали  33 кандидат ловци, сред които и две жени. Кандидатите се обучават от Димчо Димов, инструктор по стрелба в сдружението. Практическите занимания се провеждат на стрелковия комплекс в Природния парк ” Шуменско плато”. В курса, организиран от ЛРС-Търговище, участват 25 души, които имат желание да станат организирани ловци.  В началото на юни ще започне практическото обучение, което ще води шуменският специалист Димчо Димов.

нови ловци
Почистване на стрелбището в ЛРС-Омуртаг

А  в ЛРС-Омуртаг са записани 20 кандидати, като два пъти седмично през последните майски дни се провеждат стрелбите на дружественото стрелбище. Преди това беше организирано почистване на комплекса от тревата и боядисване на съоръженията и на пейките в района.

„В тази дейност участваха кандидат ловци, които се отнесоха много отговорно” – казва Метин Ахмедов, председател на сдружението.

Въпреки кражбата –  В ЛРС-Елена  курс за млади ловци ще има

В ловното сдружение в град Антоново са записани 14 ловци, а в курса са включени още 4, които не са се явили на изпитите през миналата година или са били скъсани. Практическите занимания се водят от зам.-кмета на общината Исмаил Ибрямов, който е и председател на ЛРД-Добротица.

След като завършиха подготовката по теория, от 18 май започнаха практическите занимания на 40-те кандидати за млади ловци в ЛРС “Сокол 1” в крайдунавския град Силистра.

“Ние имаме над 500 свободни места за ловци в дружинките, но всяка година завършват курс по около 40-тина кандидати, което е същият брой на отпадналите през годината.  Лектор беше Огнян Димитров, зам. директор на ДЛС “Каракус”, а стрелбата водя аз като специалист по ловна стрелба”, казва Орлин Николов, председател на ЛРС- Силистра.

В Русенското сдружение желание да завършат курса са 38 кандидати, а в ЛРС-Котел 23 души, като практическото обучение ще става на стрелковия комплекс в град Ямбол.  В ЛРС-Велики Преслав са се записали 27 души, като от ръководството казват, че  в дружинките  в общините Смядово, Върбица и Велики Преслав свободните места са над 280. Над 300 са свободните места в ловните дружинки в ЛРС- Карнобат, където тази година има много кандидати – около 90 души на различна възраст, сподели ловният специалист на сдружението Николай Кабадаиев.

Георги НИКОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ