ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Управителният съвет на ЛРС–Велико Търново заседава на открито

ус велико търново

Членовете на Управителния съвет на великотърновското сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” се събраха за поредното си заседание на открито, на ловно-стрелковия комплекс в местността „Картала” край Велико Търново. Там има достатъчно място, за да се спази задължителното изискване за разстоянието между присъстващите заради коронавируса, набавени бяха и дезинфектанти. Провеждането на заседанието беше необходимо, за да се обсъдят някои неотложни задачи, например насрочването на годишното отчетно събрание на сдружението.
Повече търновски ловни дружини успяха да отчетат дейността си през отминалата година и ловния сезон. Заради епидемията от коронавирус нямаха възможност да се отчетат на предвидените дати ловците от дружините в селата Войнежа, Килифарево, Пушево, Церова кория, ЛРД „Ивайло”. До 4 юли, когато ще бъде  годишното отчетно събрание на сдружението, и тези дружини ще направят равносметка на дейността си през 2019 година.

Членовете на Управителния съвет не само обсъдиха отчетния доклад за свършеното от сдружението през отминалия ловен сезон. Потвърдено беше предишното решение вече да не се разселват малки яребици, защото така само излишно се харчат пари и на практика се хранят хищниците.
На годишното събрание ще бъде предложено за една година да се продължи досегашния договор с лицензираната фирма за организиран ловен туризъм за предоставяне на отстрела в стопанисвания от сдружението вече седма година държавен дивечовъден участък „Бутора”. А търновските ловци все така ще се грижат за дивеча в него –сърни, диви свине, благородни елени.
ус велико търново

Това лято на лицензираното ловно стрелбище ще се организира дългоочакваният курс за подборен отстрел, желаещите за който са повече от 30. Тук отдавна има всичко необходимо за това, но организирането на курса се забави заради появата на коронавируса.
Беше взето още решение в началото на август, преди откриването на новия ловен сезон, както всяка година да се проведе традиционното дружествено състезание по ловна стрелба, с която ще се отбележи официалният празник на НЛРС-СЛРБ – 6 август. Естествено, това ще стане, ако не се появят нови усложнения заради коронависура.

За първи път след извънредното положение – ЛРС-Годеч проведе общо събрание

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ