ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

При акция срещу бракониери откриха незаконно отглеждана сърничка!

сърничка бракониери

На 23 юни служители от РУ-Велинград са провели акция за противодействие на битовата престъпност на територията на велинградското село Побит камък. Полицаите извършили проверки на няколко адреса в населеното място и в една от къщите открили близо 8 килограма дивечово месо и жива двумесечна сърничка, които било отглеждано от живеещите в къщата. Дивото животно е предадено на представители на Държавно горско стопанство-Селище. Ето какво сподели за сайта SLRB.BG директорът на стопанството Велизар Чолаков:
сърничка бракониери

“Двумесечната сърничка пристигна при нас в добро състояние, вероятно е отглеждана заедно с други домашни животни. Нашите специалисти в горското стопанство ще се погрижат за нея, в близките дни ще я прегледа и ветеринарен доктор. При нас ще я задържим поне още два месеца и едва след като укрепне ще я върнем на свобода в гората.

Искам да призова всички хора, които се натъкват на дивеч  в прородата да не го отнемат от естествената му стреда, тъй като това е вредно за животните. Смятам за уместно да поканя децата от с. Побит камък в стопанството и да им покажа малката сърничка, като същевременно с образователна цел да им разясня защо когато срещнат диви животни, не трябва да ги пипат или улавят.”

Малки сърнички в гората – Не пипайте! (ВИДЕО)

сърничка бракониери

В друга къща в същото село, обитавана от 25-годишния Ш.Д., органите на реда се натъкнали на две ловни гладкоцевни ловни пушки без фабрични номера, 28 ловни патрона от 12–ти и 16-ти калибър, а в паркиран в двора лек автомобили газ-сигнален пистолет „EKOL”. Оръжието и боеприпасите били незаконно притежавани, а газовият пистолет не бил регистриран съгласно изискванията. Във фризер намиращ се в една от стаите проверяващите открили над 50 килограма замразено дивечово месо от неустановен вид и с неизяснен произход. Открити са още пет трофея на диви животни и няколко чифта рога.
сърничка бракониери

Цялото количество намерени оръжия, боеприпаси , трофеи и месо са иззети от органите на реда. По случаите се водят досъдебни производства под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ