140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД – Килифарево – Първа бригада след карантината

бригада килифарево

И през отминалия ловен сезон ловно-рибарската дружина в гр. Килифарево се нареди сред най-успешните в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново. Ловците останаха много доволни от отстрела на диви свине. Но появата на коронавируса обърка по-нататъшните им планове.
Обикновено е така – приключи ли ловният сезон, проведе ли се годишното отчетно събрание, на което се прави отчет на свършеното през отминалата година, идва ред на бригадите. Ловците предварително набелязват какво точно ще правят – почистване на просеките и пътеките, набавяне на необходимите за зимата фуражи, грижи за материалната база.

Килифаревската дружина, за разлика от някои други в търновското сдружение, успя да проведе годишното си отчетно събрание. Заради появата на коронавируса обаче организирането на бригадите закъсня и първото мероприятие беше проведено едва в началото на юни. Тогава 25 ловци се събраха сутринта, за да изпълнят предвиденото по време на годишното си събрание.
За да има по-голям ефект от работата, мъжете се разпределиха по групи, всяка с определена задача. Едни почистиха поречието на река Белица в района на града. Това беше крайно необходимо, защото това място е предпочитано от гражданите за отдих през почивните дни, а и ловците понякога идват тук, за да се почерпят при откриването на новия ловен сезон или по някакъв друг повод. Почистен беше горският път от Килифарево до с. Ялово. Ловците премахнаха тръните, излишната растителност, събраха захвърлените отпадъци, които бяха оформили едно истинско сметище. Специално внимание беше обърнато на района около чешмата, която се намира между града и селото и за която дружината винаги се е грижила. Минаващите оттук тежки МПС-та постепенно бяха направили дълбоки коловози, които затрудняваха движението на другите коли. С багер на един от ловците мъжете подравниха пътя. Освен това почистиха старателно околността.

ЛРС – Велико Търново – 40 бъдещи ловци се подготвят по теория дистанционно
Тази бригада няма да е последната. Килифаревските ловци имат още задачи, преди да дойде времето отново да излизат на лов, най-важната от които е набавянето на фуражи за зимните месеци.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ