ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Бяла Слатина ще доотгледа 2000 фазанчета в собствения си волиер

разселване бяла слатина

На 3 юни ЛРС-Бяла Слатина получи 2000 фазана на 45-дневна възраст от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Русе. Птиците, доставени със специализиран транспорт на фирмата, бяха настанени във волиера на сдружението, където ще бъдат доотгледани е през август ще бъдат разселени в подходящи местообитания.

разселване бяла слатина

„Фазанчетата са в много добро състояние и ще бъдат доотгледани до 100-дневна възраст, когато ще ги разселим в ловните полета на нашите 20 дружини – каза за сайта SLRB.BG специалистът по лова в сдружението Ивайло Съйнов. – Волиерът ни е на площ от 3,5 дка, което ни позволява да заявим и да получим толкова голям брой птици. Миналата година разселихме 1000 фазана, резултатът бе много добър и имаме стабилна популация от този вид дивеч. Ловно-рибарските ни дружини получават и право на безплатен излет за лов на волиерно отгледани фазани.“

През тази година ловците от ЛРС-Бяла Слатина са разселили 100 диви зайци, а до края на годината ще пуснат в ловните си полета още 150 броя. Зайците се развъждат във собствената ферма на сдружението.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – Бяла Слатина – гр. Бяла Слатина
Пощ. код: 3200
Мобилен: 0896 629 779

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ