ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Бяла Слатина ще доотгледа 2000 фазанчета в собствения си волиер

разселване бяла слатина

На 3 юни ЛРС-Бяла Слатина получи 2000 фазана на 45-дневна възраст от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Русе. Птиците, доставени със специализиран транспорт на фирмата, бяха настанени във волиера на сдружението, където ще бъдат доотгледани е през август ще бъдат разселени в подходящи местообитания.

разселване бяла слатина

„Фазанчетата са в много добро състояние и ще бъдат доотгледани до 100-дневна възраст, когато ще ги разселим в ловните полета на нашите 20 дружини – каза за сайта SLRB.BG специалистът по лова в сдружението Ивайло Съйнов. – Волиерът ни е на площ от 3,5 дка, което ни позволява да заявим и да получим толкова голям брой птици. Миналата година разселихме 1000 фазана, резултатът бе много добър и имаме стабилна популация от този вид дивеч. Ловно-рибарските ни дружини получават и право на безплатен излет за лов на волиерно отгледани фазани.“

През тази година ловците от ЛРС-Бяла Слатина са разселили 100 диви зайци, а до края на годината ще пуснат в ловните си полета още 150 броя. Зайците се развъждат във собствената ферма на сдружението.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – Бяла Слатина – гр. Бяла Слатина
Пощ. код: 3200
Мобилен: 0896 629 779

Реклама

ЛОГО - СЛРБ