НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Дулово – Заради АЧС ловците ще заменят гончетата с птичари

събрание дулово

Заради пандемията от СOVID – 19 проведеното Общо събрание на ЛРС в град Дулово премина в голямата зала на общината, където делегатите от 19-те дружинки на три добруджански общини, отстояха на повече от метър един от друг. Предварително помещението беше дезинфекцирано, а делегатите се отнесоха с нужната отговорност, като си носеха маски и дизинфектанти. Съпричастни на събранието станаха Николай Гунчев,  председател на правната комисия на Националното ловно-рибарско сдружение и инж. Огнян Савянов – директор на РУГ в Русе. Двамата са и членове на ловни дружинки от сдружението.

В отчетния доклад, изнесен от председателя на ЛРС-Девин Дечо Иванов, беше проследена дейността, извършена през изминалия период, който се оказа и много тежък заради АЧС. Отстреляните диви свине са само 38, като на половината от дружинките беше забранено да ловуват с кучета, а други въобще нямаха възможност да излизат на излети. Тревогата е, че са били издадени 907 бележки за индивидуален лов, които не са били оползотворени, а само 50-60 от тях.

В следващите десетина години едва ли ще се подобри популацията на дивата свиня, така че ловците ще разчитат повече на птичия лов. Затова още тази година са разселени повече от 1500 фазана във всичките ловни дружинки.  Много тревоги поставя въпроса и за ранната обработка на земеделските земи, вече има ниви, където продукцията е прибрана от стопаните и дори е извършена оранта. Това са отразява изключително зле на птиците и дивите зайци, до колкото ги има, защото няма хранителна база в ловищата, в които ловците провеждат излети за пъдпъдъци и други пернати.

За делегати на Общото събрание на НЛРС-СЛРБ бяха предложени и гласувани имената на председателя д-р Дечо Иванов и ловния специалист на сдружението Тошко Тотев.

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Дулово” – гр. Дулово
Пощ. код: 7650
Мобилен: 0898 647 980

Реклама

ЛОГО - СЛРБ