НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Дупница обучава 80 нови ловци

ловци дупница

80 нови ловци се очаква да станат част от Ловно-рибарското сдружение в  Дупница в близките месеци, съобщиха от дружеството. До дни оттам започват практическите изпити, с което завършват тазгодишните курсове за млади ловци, организирани от сдружението.

„В курсовете, които провеждаме тази година, се включиха 80 човека. Болшинството от тях издържаха изпита, който беше на 18 и 19 юни и се проведе на 3 нива – решаване на тест, теоретичен и устен. Само двама кандидат-ловци не се справиха и бяха скъсани на теста. Останалите отиват на практически изпити, които са от 3 юни до 3 юли. Веднага след тях хората ще си получат и документите”, каза ръководителят на ловното сдружение Кирил Боцев.

Новите ловци са обучавани от директора на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, водил теоретичната част, и дупнишките инструктори по стрелба Методи Китанов и Любомир Атанасов.

Припомняме, че Сдружение „Дупнишко ловно-рибарско дружество” включва 23 ловни дружинки, които ловуват на територията на населените места, попадащи в бившата Дупнишка околия. Основният лов за местните ловци е на дива свиня. За отминалия сезон дружинките са отстреляли 400 диви прасета. 80 от тях са точни попадения на ловците от ЛРД-Дяково, които в последните години се отличават като едни от най-добрите стрелци на дружеството.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Дупнишко ловно-рибарско дружество” – гр. Дупница
Пощ. код: 2600
Телефон: 5-08-38
Мобилен: 0878 944 967

Реклама

ЛОГО - СЛРБ