НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Сливен разсели 500 полудиви патици (ВИДЕО)

разселване сливен

Ловците от ловно-рибарското сдружение в Сливен разселиха 500 полудиви патици във водоемите край селата Самуилово и Младово. 250 броя 45-дневни патици са закупени от стопанството на фирма „Сокол БЛРС” в Луковит, а останалите 250 са осигурени от Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.

На 18 юни въпреки лошите климатични условия и поройния дъжд ловците успяха да разселят по-голямата част от птиците в ловностопанските си райони. Дъждът попречи на 10 полудиви патици да се озоват в новите си местообитания – поради калните пътища и опасността от затъване на специализирания транспорт в тях, те бяха прибрани на сухо в парник в стопански двор, където ще пренощуват.

разселване сливен

„Не можахме да стигнем до водоема – споделя ръководителят по лова на ЛРС-Сливен Светослав Аврамов. – Кал до уши. Щяхме да потънем с колите в полето. От двора, където настанихме патиците, трактор с ремарке ще ги извози на другия ден, след като преспят и бъдат нахранени и напоени добре.”

Всичките 500 броя полудиви патици ще бъдат разпределени на три ловни дружини – в селата Младово, Самуилово и в гр. Кермен.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ