ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Задържаха ловец след бракониерски лов край Девин

бракониер

Незаконно отстреляна дива свиня е открита в джип без регистрационни номера на територията на ДЛС-Тракия. Впоследствие е задържан 34-годишният М. Б. от девинското село Чуруково.
На 6 юни в 22,40 часа служител на ДЛС „Тракия“ подал сигнал на спешния телефон 112 за нерегламентиран лов на едър дивеч до хижа „Персенк“. Горският е забелязал черен джип без регистрационни табели с неустановена марка и модел, а в него е имало отстреляна дива свиня. Местопроизшествието е посетено от криминалисти. Полицаите открили и бракониера – 34-годишният М. Б., който в последствие е направил пълни самопризнания. Незаконният лов е извършен със законно притежавано ловно оръжие. Срещу М. Б. е започнало бързо производство и за управление на нерегистрирано моторно превозно средство.
“Информирани сме за престъплението – каза за сайта SLRB.BG специалистът по лова в ЛРС-Девин Владимир Пейков. – Ловецът е член на нашето сдружение, той е от групата на с. Чукурово в състава на дружината в Михалково. Известно е, че е залагал храна за дивите свине на една полянка на територията на ДЛС-Тракия. Служителите са го дебнели от известно време и когато в събота вечерта се чува изстрел, веднага предприемат издирвателни действия. Пред полицията си е признал всичко, даже че е отстрелял незаконно и дива коза. Ние на 8 юни имаме заседание на управителния съвет на сдружението, но ще изчакаме да приключи следствието и ще предприемем необходимите мерки за изключването му от състава на ЛРС-Девин.”

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Девин
Пощ. код: 4800
Мобилен: 0884 377 085

Реклама

ЛОГО - СЛРБ