ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Откраднаха гончето на ловец от Брезово, той отправи призив за помощ

откраднаха гончето

В платформата „Изпрати сигнал” на сайта SLRB.BG Димитър Колев, който е член на ЛРС-Брезово, отправи призив за помощ, тъй като на 11 октомври вечерта е откраднато гончето му Родоп.

Нашият екип се свърза с потърпевшия ловец, защото е крайно време това грозно явление – кражбата на елитни ловни кучета, да престане да бъде част от нашата ловна действителност.

„Акцията по кражбата на моя верен помощник е била много добре планирана – категоричен е 46-годишният Димитър Колев, който е потомствен ловец и в момента отглежда още четири ловни кучета. – Наблюдавани сме отдавна и крадците са избрали точния момент, защото същата вечер със семейството ми бяхме на сватба и вкъщи нямаше никой. Родоп е 11-годишно куче, специализирано за работа по време на груповия лов на дива свиня, гончето безпогрешно открива дивите свине и цялата дружина разчита на безспорните му качества по време на гонките.

НЛРС-СЛРБ отхвърля предложените промените в Закона за лова

Ловецът се надява, че с разгласяването на случая ще бъдат сплашени крадците на ловни кучета, но е песимист за откриването на Родоп.

„Кучето е възрастно, едва ли е открадното за продажба, по скоро злосторниците искат да навредят на мен и на дружината. Сигурен съм, че са го упоили, тъй като Родоп не би позволил някой да го отвърже от синжира и да го отведе. По скоро ще го убият, но няма да го върнат” – завършва разказа си за криминалния инцидент Колев.

Ловецът работи като горски стражар в Държавно ловно стопанство „Тракия”, потърсил е съдействието на полицията, надява се видеозаписи да са запечатали моменти от кражбата и престъпниците да бъдат открити.

Ако някой негов колега има информация по случая може да се свърже с Димитър Колев на GSM: 0886740631 или да използва платформата „Подай сигнал” на сайта SLRB.BG.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ