ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Шест диви свине паднаха от скала на пътя в Искърското дефиле

диви свине

Любопитен и едновременно трагичен видеоклип качи във Фейсбук шофьорът Илиян Цветков, които е заснел труповете на умрели диви свине по пътя през Искърското дефиле. Шестте животни са натръшкани през няколко метра в участък на пътя между селата Бов и Лакатник, но не са отстреляни или блъснати от автомобил.

ЛРД-Шипка – Два дни спасяваха гонче, пропаднало в дупка

За повече информация по случая потърсихме председателя на ловно-рибарското сдружение в Своге Методи Пешев, който специално за сайта SLRB.BG сподели:

„Очевидно е, че дивите свине са паднали от високите скали над пътя. Става въпрос за свиня-майка и пет приплода, които са я следвали. След подаден сигнал на място са пристигнали членове на местната ловна дружина от с. Зимевица и подвижната горска стража. Животните са натоварени на камион и откарани от ловците. Изследвани са за наличие на Африканска чума по свинете и пробите са отрицателни.

За мен все още е загадка какво е накарало дивата свиня-майка да скочи от скалите и след нея приплодите. От дружината са категорични, че по това време не са провеждали гонка и са били в ловната си хижа. Следователно ловни кучета не са преследвали животните. Още повече, че кучетата биха останали при умрелия дивеч. Очевидно става дума за мигрирали диви свине от друг район, тъй като не са познавали местността и са стигнали до отвесните скали, по които са се подхлъзнали.“

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ