НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Тодор Икономово – Всяка седмица се зареждат хранилките

подхранване тодор икономово

Ловци от сдружения в Североизточна България не спират грижите си за ловните райони, а най-вече засилиха подхранването по време на мразовитите и снежните дни, когато на отделни места имаше и снегонавявания. Така беше в Лудогорието и в Добру­джа, а за да получават нужната храна, ловците от дружинките търсеха най-добрите местообитания, като с високопроходими машини превозваха фуража, където зареждаха царевично и пшеничено зърно за фазаните, яребиците и дивите зайци, както и бали люцерна и сено за благородните елени и сърните. Ето каква е ситуацията в дужината на с. Тодор Икономово.

ЛРС-София-юг – Зимата е мека, животните – сити

„Още в първата събота на февруари група ловци от нашата дружинка в с. Тодор Икономово излязохме на излет за регулиране на хищниците, а след това в добруджанската гора заредихме с царевично зърно местообитанията на дивеча, защото след снеговалежа дивите животни трудно намираха храната си. На две места изсипахме по чувал царевично зърно. Занесохме и 4 бали люцерна, които ги заредихме за благородните елени и сър­ните в четирите изградени хранилки“, казва председателят на дружинката в с. Тодор Икономово Пейчо Пейчев, която е от състава на ЛРС „Станата” в гр. Нови пазар.

Редувайки се, ловците в тази дружинка всяка седмица из­лизат в ловищата и изнасят достатъчно фуражи, които бяха осигурени през есенните дни, за да не гладува дивеча през мразовитите зимни дни.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ