140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Пазарджишките ловци с бърза реакция за подхранването

пазарджик подхранването

Ловците отново първи ре­агираха при снежните и мра­зовити дни през февруари и оказаха помощ на бедства­щия в такива атмосферни условия дивеч.

Подхранването в ЛРД-Ап­рилци започна още в дел­ниците преди уикенда, още щом се разбра от синоптич­ната прогноза, че предстоят снеговалежи и студ. На дру­ги места ловците излязоха в снежната неделя, като пред­седателят на ЛРД-Добровни­ца Цветан Цветанов „зареди“ 11 от всичките 19 хранилки в ловното й поле. В останалите 8 негови колеги от местната организация изсипаха жито и царевица на следващия ден, а Лъчезар Спасов след рабо­та, в късните часове на деня, изпълни своите задължения по подхранването на дивеча. Тогава и група ловци от дру­жината в с. Априлци също излязоха и допълниха със зърно хранилките.

Зимното подхранване на дивеча в ЛРС-Хасково продължава на пълни обороти

В ЛРД-Овчеполци Асен Спасов /Ченча/, както всяка година при подобни условия хвърли на птиците два чу­вала с царевица и пшеница. Не остана по назад от него и небезизвестният кинолог от ЛРД-Пищигово Петър Ве­тренски, излязъл в снежната виелица да „зареди“ част от хранилките в дружината. Членът на УС на ЛРС „Сокол 1893“-Пазарджик Андон Андонов също се включи в подхранването живот­ните в района на своята ЛРД „Алеко“ в с. Алеко Константи­ново, като 40-те кг царевица бяха използвани предимно около южната страна на вод­ното съоръжение от Баташ­кия водносилов път към ВЕЦ „Алеко“.

През първите дни на сед­мицата и голямата част от останалите дружини в пазар­джишката ловна организация осъществиха това ловносто­панско мероприятие. Така за пореден път ловците първи и навреме се отзоваха на потребностите на дивеча и изпревариха за кой ли път други хора и организации, „милеещи“ за животните и тяхното оцеляване.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ