НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Зимното подхранване на дивеча в ЛРС-Хасково продължава на пълни обороти

хасково подхранване

„Полагането на грижи за дивеча е задължение на всички нас, ловците. Апелираме да се заредят отново хранилките за местен дребен дивеч и комбинираните хранилки за едър дивеч. Да пазим дивеча и бъдем отговорни“ – така ръководството на сдружението призова ловците от трите общини Хасково, Стамболово и Минерални бани.

хасково подхранване

И по време на втората за региона обилна снежна покривка  за дивите животни бяха осигурени достатъчни количества храна. Като добри стопани  отлично подготвените и  организирани  дружинки  от селата Мандра, Стамболийски,  Тънково, Малево, Корен, Сусам, Караманци пак заредиха хранилките със сено, фураж и зърно.

хасково подхранване

Ловците вече са в очакване на предстоящата пролетна таксация, от чиито резултати ще зависят проектоплановете за ползване на  дивечовите запаси.  След края на сезона стана ясно, че планът за отстрел на дивите свине, особено актуален в условията на разпространение на АЧС, е изпълнен 33,5 на сто. Както и на други места в страната, и в Хасково по-високи са резултатите в графата хищници. 525 чакала и 387 лисици е активът на хасковското сдружение, сочат данните.

Златка Михайлова

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ