ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

7 кошути и приплода на благородни елени разселиха в дружината на с. Мали извор (ВИДЕО)

разселване благородни елени

Седем кошути и приплода на благородни елени бяха разселени в ловностопанския район на ЛРД-Мали извор, която е част от състава на ЛРС-Тервел. Те са предоставени на ловно-рибарското сдружение в добруджанския град от ДЛС “Паламара”, което е на територията на Североизточното държавно предприятие.

Председателят на ЛРС-Тервел Нико Радев сподели, че обогатяването на природата с благородни елени се осъществява по договор с ловното стопанство, чрез който се осигурява дивеч за дружинките от района.

Директорът на ДЛС-Тервел Георги Ботев коментира, че  на територията на ловно-рибарските дружини благородни елени се разселват за първи път през последните 12 години, а целта е да намерят най-добрите местообитания за този вид дивеч. През предходните три години са разселени общо 40 благородни елена в ловните райони на стопанството. Разселването на дивеч вече дава своите резултати, връщайки славата на  тези територии от златна Добруджа като елитно място за лов на благороден елен.

В Източните Родопи – Разселването на елени лопатари продължи в ЛРД-Костино (ВИДЕО)

Районът на дружинката от с. Мали извор предоставя много добри условия, а намеренията са да се достигнат онези запаси от благородни елени, каквито е имало преди години, за което свидетелстват възрастните ловци.

„Предвиждаме тази година да направим още едно разселване на този вид дивеч в ловищата на дружинката в село Безмер, а за тази цел ще използваме възможностите, които ни предоставя отново ДЛС ” Паламара”, допълва инж. Ботев.

Георги Ников

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ