140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Монтана – Турнирът „Свети Хуберт” става все по-популярен

монтана свети хуберт

Традиционният регионален турнир „Свети Хуберт” за ло­вци с кучета, работещи със стойка и шпаньоли, за купата на ЛРС „Огоста” – град Мон­тана приключи. Спортното мероприятие се проведе на 6 март в местността „Лагат” в землището на едноимен­ния град, където сдружението разполага с изграден ловен полигон за обучение на ловни кучета, работещи със стойка. В събитието участие взеха 46 ловци от цяла България за­едно със своите верни ловни помощници.

монтана свети хуберт

За четвърта поредна го­дина Монтана е домакин на турнира за северозападния регион и при стегнатата орга­низация на ловно-рибарското сдружение в града състеза­нието се отличи с динамика, усилена и напрегната над­превара между участниците, с демонстрация на завидни умения у ловците и прекрас­на, изящна и дисциплинирана работа на кучетата-птичари. Събитието премина под знака на висок професионализъм – трупаният с години успешен опит в провеждането на „Све­ти Хуберт” дава резултати и с всяко следващо издание на турнира участници и публика остават силно впечатлени от качеството на реализиране на това спортно съревнова­ние.

монтана свети хуберт

ЛРС-Попово – Ето кои са победителите от киноложкия турнир по правилата на „Свети Хуберт“

С изтеглянето на жребия турнирът започна и всичките 46 кандидати за победители бяха разпределени в 4 ос­новни батерии. 3 от тях бяха предназначени за клас открит „Мъже”, а последната – за клас „Жени” и клас „Млади”. Съдиите в състав Евтим Ло­занов, Димитър Нанчев, Иван Маринов, Красимир Петров, Димчо Начев, Любомир Кат­ронски, Димитър Колев и Соня Андонова следяха за честната спортсменска игра и оценяваха своевременно способностите на ловците и техните кучета. В клас „Жени” достойното първо място зае Таня Кралева с английския й сетер Аристотел, а в клас „Млади” първенец стана Га­лин Георгиев с английския пойнтер Барби от Иваница. Клас „Открит“ – след бараж излъчи за победител Петко Кралев с английския му се­тер Монк. Всички участници изразиха благодарности за гостоприемството на домаки­ните, като не пропуснаха да почетат и спонсорите на това мероприятие – „Mave shop – GPS tracker”, „Ветфарма” и „Happy Dog”, с чиято помощ то беше осъществено.

КЛАСИРАНЕ

Клас „Жени”:

1. Таня Кралева с англий­ски сетер Аристотел

2. Таня Рачева с английски сетер Рич Дел Дилков

3. Нели Николова с курцха­ар Миа фом Ветренски

Клас „Млади”:

1. Галин Георгиев с англий­ски пойнтер Барби от Ивани­ца

2. Нели Николова с курцха­ар Чери фром Ветренски

3. Тодор Тодоров с курцха­ар Аксел фом Мителтурм.

Клас “Открит” – след бараж:

1. Петко Кралев с анлийски сетер Монк

2. Димитър Стоянов с драт­хаар Бета Дел Биг Брако

3. Йордан Дилков с англий­ски пойнтер Рич Дел Дилков.

Борислав БЕЛДЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ