НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Почетоха доайена на ловците в Монтанско

доайен монтанско

90-годишният Тодор Живков от гр. Бойчиновци е един от най-възрастните действащи ловци в страната и доайен на ловците в Монтанско. Навръх юбилея си бай Тодор бе посетен от ловни другари. На гости му дойдоха председателят на местната ловна дружина Младен Аврамов, председателят на Сдружението на ловците и риболовците „Огоста“ в Монтана Борис Цветков, членът на Управителния му съвет Владимир Цветков и знаменосецът на сдружението Станимир Стаев.

Проф. Нино Нинов на 75 години – Честит рожден ден, професоре!

Заедно със съпругата си Мария той ги посрещна в добро здраве и отлично разположение на духа в дома си в кв. „Огоста“ на гр. Бойчиновци. Гостите му подариха нож с посвещение и плакет с негови ловни снимки. А бай Тодор не пропусна да ги почерпи с торта и да се похвали с последните си ловни подвизи, документирани във февруарския брой на списание „Лов и риболов“.

доайен монтанско

Роден в село Превала в Чипровския Балкан, но от млад преселил се в равнината, Тодор Живков е бивш директор на фабриката за майонеза „Ботуня“ в Бойчиновци до 1989 г. Освен стопански ръководител е бил профсъюзен и спортен деятел. На лова се отдава сравнително късно – едва след пенсионирането си, въпреки че от малък умее да стреля добре, а дядо му е един от известните ловци в Монтанско. Ловецът-ветеран излиза основно за дребен и прелетен дивеч, но преди десет години е отстрелял и дива свиня в родното си село. Обича всякакъв лов, но признава, че не вдига пушка по сърни.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ