НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Почетоха доайена на ловците в Монтанско

доайен монтанско

90-годишният Тодор Живков от гр. Бойчиновци е един от най-възрастните действащи ловци в страната и доайен на ловците в Монтанско. Навръх юбилея си бай Тодор бе посетен от ловни другари. На гости му дойдоха председателят на местната ловна дружина Младен Аврамов, председателят на Сдружението на ловците и риболовците „Огоста“ в Монтана Борис Цветков, членът на Управителния му съвет Владимир Цветков и знаменосецът на сдружението Станимир Стаев.

Проф. Нино Нинов на 75 години – Честит рожден ден, професоре!

Заедно със съпругата си Мария той ги посрещна в добро здраве и отлично разположение на духа в дома си в кв. „Огоста“ на гр. Бойчиновци. Гостите му подариха нож с посвещение и плакет с негови ловни снимки. А бай Тодор не пропусна да ги почерпи с торта и да се похвали с последните си ловни подвизи, документирани във февруарския брой на списание „Лов и риболов“.

доайен монтанско

Роден в село Превала в Чипровския Балкан, но от млад преселил се в равнината, Тодор Живков е бивш директор на фабриката за майонеза „Ботуня“ в Бойчиновци до 1989 г. Освен стопански ръководител е бил профсъюзен и спортен деятел. На лова се отдава сравнително късно – едва след пенсионирането си, въпреки че от малък умее да стреля добре, а дядо му е един от известните ловци в Монтанско. Ловецът-ветеран излиза основно за дребен и прелетен дивеч, но преди десет години е отстрелял и дива свиня в родното си село. Обича всякакъв лов, но признава, че не вдига пушка по сърни.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ