ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Със 602 яребици ЛРС-Пазарджик се включи в пролетно разселване на пернат дивеч

пазарджик яребици

И тази година ловците от ЛРС „Сокол 1893“ в Пазарджик извършиха своето традиционно пролетно разселване на яребици в ловните полета на дружините, като за целта бяха закупени 602 птици на 270-дневна възраст. Яребиците са от ловното стопанство „Сините камъни“ в Сливен на фирма „Сокол-БЛРС”.    Представителите на един от най-атрактивните ловни обекти в пазарджишкото поле бяха доставени със специализиран транспорт от фирмата производител.

476 яребици разселват в ЛРС-Сливница, очакват и 50 диви заека

 Сдружението е закупило 430 от тях със собствени финансови средства, а 172 птици са по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.

пазарджик яребици

Най-много яребици – по 50 броя, са получили ловно-рибарските дружини в с. Тополница в областния център и от селата Пищигово и Черногорово, а веднага след тях с 40 броя е ЛРД – Добровница, като всяка от другите дружини в сдружението са разселили между 20 и 30 птици в ловния си район.

 Ловците на местната ловна организация в Пазарджик имат дългогодишен опит при пролетното разселване на яребици и отчетоха, че настаняването на новодомците в новите им местообитания през последния работен ден на февруари ще доведе неминуемо до кръстосването им с местната популация, което гарантира не само по–устойчива имунна система на отделните птици, но и по- голяма численост на излюпените яйца. Всичко това предвещава неимоверно атрактивни и емоционални излети на този вид дивеч през есента.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ