140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

След 35 години -Ловците от ЛРД-Рила строят ловен дом

рила ловен дом

Ловен дом си строят ловците от дружинката на гр. Рила. Сградата е изградена на мястото на бившия ловен дом, изгорял при пожар преди 35 години. Разположена е на парцел от 320 кв. м, близо до ВЕЦ „Рила” в планинското градче.

ЛРС-Тервел – Създават се фондове в помощ на дивеча

„Ловците на Рила са изградили ловен дом през 1943 г., но през 1996 г. е изгорял и сега строим нов. Сградата е го­това, свързана е с електропреносната мрежа, вътрешните стени са измазани и санирани, но ни предстои още много работа. Искаме да направим таваните с ламперия, в битов стил, всичко да е изпипано. Предстои да закупим оборуд­ване за кухнята, обзавеждане. Справяме се със собствени средства, гласували сме годишен членски внос от 50 лв. на човек.

рила ловен дом

Отпускат ни средства и от ЛРС-Дупница, като от­числения на база внесен членски внос, отчетени бележки. Отделно за ловния дом от сдружението ни обещаха в про­дължение на 5 години да ни отпускат по 1000 лв. Първите 1000 лв. ни бяха предоставени миналата година и почти всички отидоха за документацията за строителството. Имам пълно доверие на ръководството и съм убеден, че ще си изпълнят обещанието. Набираме и дарения. Ловни­ят дом ни е необходим, за провеждаме събранията – всяка година имаме поне 4 събрания, за тържества и за отдих”, каза председателят Стефан Станчов.

Юлияна КОЛЧАКОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ