140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Гонче на ловец от ЛРС-Якоруда спечели състезанието за купата на ЛРС-Кресна

кресна състезание гончета

Полигонът за изпитания на ловни кучета край град Кресна, работещи на дива свиня, собственост на ЛРС “Синаница” и поддържан от концесионера Борис Светецов предоставя чудесни условия за провеждане на регионални и национални състезания. Въпреки дъждовното време тук се представиха 21 кучета, водени от своите стопани от различни ловно-рибарски сдружения от страната – Гоце Делчев, Перник, Радомир, Якоруда, Благоевград, Дупница, Струмяни…

кресна състезание гончета

Съдийската бригада в състав Георги Младенов и Иван Маринов обясниха на участниците правилата, по които се провежда надпреварата и критериите за оценяване уменията на кучетата при намирането на дивата свиня в гатера и последващото негово преследване и облайване. В рамките на времевия регламент кучетата трябваше да покажат качества и умения в намирането, облайването и гонката на дивата свиня.

ЛРС-Монтана – Турнирът „Свети Хуберт” става все по-популярен

Публиката от ловци и любители на ловни емоции, събрали се в местността “Влашка чешма”, усетиха динамиката на сътезанието и щедро аплодираха изявите на най-добрите кучета. След като и последните участници показаха уменията си, съдийската бригада обяви призьорите в изпитанието.

 Най-добре се представи гончето Берта на ловеца Мустафа Чаушов от ЛРС-Якоруда. Негови подгласници станаха трицветното гонче Любчо на Мехмед Пелтев от ЛРС-Гоце Делчев и мелезът Хари на Димитър Стойков от ЛРС-Струмяни.

кресна състезание гончета

Победителите за купата на ЛРС “Синаница” – Кресна получиха грамоти и по един чувал гранулирана храна за кучета, дарени от ветеринарната клиника в Струмяни на д-р Борис Андреев.

Организаторът на състезанието Димитър   Янев,  специалист по лова в сдружението домакин благодари на участниците в състезанието и обеща  нови прояви в гатера край Кресна.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ