140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Земен- Ивайло Кирилов пое щафетата

земен ивайло

Дружинката в гр. Земен към ЛРС-Радомир е с нов председа­тел. Ивайло Кирилов пое щафетата от досегашния ръководи­тел Никола Искренов, който се оттегли в заслужена почивка.

Ивайло е сред най-запалените ловци в района – от 20 годи­ни е с ловна пушка и е любител на свинския лов. Не пропу­ска и хищници, в актива си има два вълка. Първият острелял през 2011г. в Земенското дефиле. По време на излет две кучета започнали да лаят силно. Застанал да види какво се случва. По едното куче ходел вълк, който се опитвал да го за захапе. Приближили се и Ивайло отстрелял вълка.

Миротворно и конструктивно събрание в ЛРД-Кметовци

Второто му попадение било този сезон, докато чакал на пусия. Кучетата гонели дивеч и се устремили към пусията. Каква била изненадата му, когато вместо дива свиня, пред мерника му се изпречил вълк. Хищникът бягал от кучетата и се ослушвал. Когато четириногите го задминали, Ивайло изчакал и отстрелял вълка. Оказало се, че е 2-годишна въл­чица. Това е единственото попадение в земенската дружинка през последния сезон на вълк. Ловците са ползвали още 35 диви свине и 10 лисици. Дружинката в гр. Земен стопанис­ва дивечови ниви. Засети са предимно с царевица. Ловците ежегодно изнасят по 200 кг сол. Поддържат 8 хранилки, които зареждат редовно.

 Ася АСЕНОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ