140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Бургас – Стрелците от дружината в с. Новоселци победиха на турнира по „Спортинг“

спортинг бургас

Отборът на ловно-рибар­ската дружина на Новоселци към ЛРС-Бургас демонстри­ра точен мерник и се отличи сред конкурентите в стрел­бата по време на турнира в дисциплината „Спортинг“. Той се проведе в стрелбищен комплекс „Черна гора“ край с. Маринка и бе организиран от ловно-рибарското сдружение „Лебед“-Бургас, при спаз­ването на всички правила за безопасност по време на стрелбите. „Тази стрелба е най-близка до практическия лов. Идеята е да се поддър­жа стрелковата подготовка на нашите ловци“, сподели инж. Сахак Сахакян, член на УС на НЛРС-СЛРБ.

спортинг бургас

Тази година уменията си премериха 66 стрелци от 22 ловни дружини в ЛРС-Бургас. Ловците показаха отлично владеене на гладкоцевното оръжие, точност и бързина в изстрелите по долитащи и отлитащи панички, изхвърля­ни от 8 метателни машинки в различни ъгли и имитиращи реално движение на пернат дивеч. А пропуските предиз­викваха приятелски закачки. Реваншът, заканиха се стре­лците, ще бъде в края на сеп­тември, когато са състезани­ята по „Бягащ глиган”.

За Купата на НЛРС-СЛРБ – Записването за турнира „Спортинг” е до 30 април

След оспорвана 5-часова надпревара се оформи след­ното класиране:

Отборно

1-во място ЛРД-Новоселци

2-ро място ЛРД-Индже Войвода

3-то място ЛРД-Камено

спортинг бургас
Първенецът Стоян Вардев

Индивидуално

1-во място Стоян Вардев от ЛРД-Новоселци

2-ро място Коста Тончев от ЛРД-Индже Войвода

3-то място Павел Керемид­чиев от ЛРД-Трояново

спортинг бургас
Второто място в индивидуалното класиране е за Коста Тончев

Организаторите уточниха, че на 15 май т.г. на същото стрелбище ще се проведе полуфиналът в турнира “Спортинг” за Купата на НЛРС-СЛРБ между пред­ставители на 29-те сдруже­ния на Югоизточна България. Финалът е на 6 юни в Казан­лък, когато сили ще преме­рят най-добрите стрелци – отборно и индивидуално, от цялата страна.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ