НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Пети пореден мандат за председателя на ЛРС-Бяла Веселин Балтаджиев

бяла събрание

Всичките 38 дружини в състава на ЛРС-Бяла изпратиха свои представители на общото отчетно-изборно събрание, провело се на обичайното място – в ловната база в м. „Беленска гора“, но по необичаен начин заради пандемията – отвън, на открито. Спазени бяха всички противоепидемични изисквания, за да се сведат до минимум рисковете по разпространение на заразата.

Новината от проведения форум е, че досегашният председател Веселин Балтаджиев бе преизбран с огромно мнозинство и подкара вече пети пореден мандат. В Управителния съвет, състоящ се от 9 човека, също нямаше промени и запази досегашния си състав.

бяла събрание
Старият-нов председател Веселин Балтаджиев е много активен ловец

Отчетени бяха някои положителни аспекти от дейността на сдружението. Закупен е нов служебен автомобил Дачия Дръстър, вложени са средства и за закупуване на земята (10 дка) на стрелбището за нарезно оръжие в с. Бистренци. Има подобрение и в собствената база в „Беленска гора“.

Айтоски дружини се отказват от лова на дива свиня, за да възстановят популацията

Разбира се, анализира се и състоянието на дивеча, както и перспективите за настоящата година. На фона на слабия отстрел на дива свиня, както и значително намалялата популация в обширни региони на Северна България, при беленци се забелязва драстично увеличаване на запасите от благороден елен. За първа година в сдружението ще имат право на отстрел на приплоди. Решено е да бъдат реализирани 40 млади животни, а още 8 благородни елена са заложени в разчетите по линия на международния ловен туризъм. В много села, особено тези източно от Бяла в посока гр. Попово, при проведената пролетна таксация са регистрирани елени далеч над допустимия запас. Затова ловците са убедени, че трябва да се вземат мерки и тази прекомерно голяма численост да се редуцира.

В състава на ЛРС-Бяла влизат населени места от 4 общини в Русенска област: Бяла, Две могили, Борово и Ценово. Общо 1200 ловци членуват в сдружението, а с площ от 116 хил. ха то е на четвърто място по този показател в страната. От ръководството изрично настояха да обявим тези факти, за да се знае, че не е уместно да ги считат за малко сдружение.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ