НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Строги наказания чакат бракониерите, отстреляли сърна в Благоевградско

благоевград бракониерите

В ловните среди на ловно-рибарско сдружение “Сокол 1911″ в Благоевград продължават коментарите за едно бракониерско деяние, което възмути благоевградската ловна общност. Както стана известно от публикации в регионалните медии, трима ловци – Росен Тренчев от с. Логодаж, Милан Марков от с. Бараково,  членове на  43-та ЛРД–Логодаж, и Васил Коларов от с. Стоб, община Кочериново, убиват сърна в м.”Сенокошки ливади” в землището на с. Бистрица. Изстрелът е засечен от дежурен горски патрул и мястото на престъплението точно локализирано. В акцията по издирването и залавянето на нарушителите веднага се включват още горски служители и дежурен патрул на полицията. Бягството с кола на бракониерите не ги спасява, защото районът е блокиран и след три часа те са заловени в махала Демирево. В превозното средство са намерени  и иззети три законно притежавани ловни оръжия. Нарушителите са задържани за 24 часа, а за деянието е сезирана и прокуроратурата, която образува досъдебно производство.

Разград – Бракониери убиха два благородни елена

  Председателят на ловно-рибарското сдружение в Благоевград Иван Василев беше категоричен: “Това не е само нарушение на ловния закон, а грозно престъпление, което няма нищо общо с ловния морал и етика. Това позорно деяние няма да остане ненаказано и чакаме резултата от разследването и заключението на прокуротурата, след което ще предприемем безкомпромисни мерки и наказания, съответсващи на вината. Още повече, че през 2017 година двама от тези ловци са заподозрени в незаконен лов  на дива свиня между селата Дренково и Лисия. Въпреки, че тогава участниците не бяха установени, директорът на ДГС Благоевград инж.Калин Зашев лиши цялата ловна дружинка от с.Логодаж от право на лов за шест месеца.

Благодаря на отговорните органи, които си свършиха добре работата и заловиха бракониерите. Управителният съвет на сдружението ще вземе адекватни мерки, след като разследването приключи.”

Потърсихме за коментар и председателя на ловната дружинка в Логодаж Сотир Стойков, който заяви, че “не знае и не е чул за такъв  случай”, а телефонната връзка загадъчно прекъсна.

Ще допълним само, че разследването и досъдебното производство са по чл.237, ал.1 от НК и предвижда наказания от затвор до една година или пробация за шест месеца и парична глоба в размер от 100 до 300 лева.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ