140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

150 полудиви патици разселиха ловците от ЛРС-София-запад

софия запад патици

Разселването на пернат дивеч в ловно-стопанските райони на дружините от ЛРС-София-запад продължава. На 25 май в реките и водоемите на община Костинброд бяха разселени 150 полудиви патици. Птиците са от основно стадо, все още са в период на яйценос и ловците се надяват да започнат да гнездят и да отгледат поколение. Доставени са от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в Луковит.

ЛРС-София-запад закупи пернат дивеч за своите ловци

софия запад патици

„Всяка година на територията на нашето сдружение разселваме полудиви патици – сподели зам.-председателят на ЛРС-София-запад Светослав Георгиев. –  Съвсем скоро ще получим около 300 патици от стопанството на ЛРС-Костенец. Наблюденията показват, че оцеляемостта на разселения дивеч е добра и се размножава успешно.

софия запад патици

Във времена, когато популацията от дива свиня сериозно пострада от разпространението на Африканската чума по свинете, за всички ловно-рибарски сдружения разселването на дребен дивеч стана особено важно, за да могат дружините да провеждат успешни ловни излети. Нашите ловци се радват на добър отстрел на пернат дивеч, а се надявам да започнем и разселване на див заек, тъй като за този вид също имаме много добри местообитания в района на Костинброд.”

софия запад патици

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ