140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Преизбраха Крум Бонев за председател на ЛРС-Дупница

крум бонев

Д-р Крум Бонев ще оглавява ловно-рибарското дружество в Дупница и през следващите 4 години. Дългогодишният председател на Сдружение „Дупнишко ловно-рибарско дружество” бе преизбран на общо събрание на 28 май. Досегашният председател на дружеството бе единодушно подкрепен от 61 от присъстващите. Имаше и един против.

крум бонев

Гост на форума бе главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, които обърна внимание на засилващия натиск от стана на екоорганизациите в национален и европейски мащаб върху лова на определени видове дивеч.

Шести мандат за Валери Сарандев като председател на ЛРС-Гоце Делчев

По време на събранието бе проведен и избор за делегати на Дупнишкото дружество на Общото събрание на Националната организация, което ще се проведе на 7 и 8 юли в София. Делегатите от Дупница ще са трима – д-р Крум Бонев, Георги Китанов и Любомир Атанасов. Като резервен бе избран Радослав Костадинов.

„Трогнат съм от доверието и единодушния избор. В годините успяхме да изградим едно сдружение за пример, което е на едно от първите места в Националната организация. Имаме достатъчно сили да продължим нашата дейност. Така, както ловът не е спирал никога, както ловът продължава”, обърна се към колегите си Крум Бонев.

В отчетния си доклад за изминалия мандат председателят посочи като основно задължение на сдружението възпитанието на своите членове и най-вече на младите свои симпатизанти в любов към флората и фауната и нейното опазване. В областта на ловното стопанство основната задача е увеличаване на дивечовото богатство.  През изтеклия 4-годишен период са разселени 2 190 яребици, 600 полудиви патици и 4 диви заека. Усилията трябва да се насочат не само към изкуствено разселване на дивеч, но и към запазване на сегашните запаси и  увеличаване на хранителната база чрез засяване на дивечови ниви, създаване на солища, калища и подхранване с концентриран фураж.

крум бонев

Председателят посочи превенцията с бракониерството като задача №1. Подчерта, че то намалява. Както и че борбата с бракониерите, ще се засилва. Като неприятна тенденция посочи пожарите, възникващи в ловностопанските райони, нанасящи непоправими щети на дивеча. Стана ясно още, че поразии продължават да нанасят и фирмите, добиващи дървесина в ловно-стопанските райони. Във връзка с това, че те разрушават пътищата, от сдружението смятат да проведат срещи и да търсят съдействие от общинските ръководства, горските стопанства, земеделските служби, МВР.

Дружеството в Дупница разполага с 91 951 ха площ на територията на 6 общини – Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново. Ловците са организирани в 23 ловни дружинки, като общата им численост е 1 453 души, 8 от които жени.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ